Over ons

Over ons

Fietsen is onze passie

Sinds 2008 helpt het B-Cycle team je verder met fietsherstellingen, onderhoud en de aankoop van een nieuwe fiets of accessoires. Bij B-Cycle kom je terecht in een professionele fietsenwinkel pure sang. Het hartverwarmend karakter van B-Cycle en de vakkundige service maken van B-Cycle een groot succes.

Over ons

Bert Maes uit Westerlo heeft een passie voor fietsen. Hij rijdt sinds 2000 zelf veel met de mountainbike en racefiets,deed vaak mee aan verschillende mtb-marathons.
Momenteel is hij een fervente gravelbiker en gepasioneerde fietsreiziger.
Bert startte in 2008 B-Cycle in zijn tuinhuis als zaak in bijberoep. Hij sleutelde er na zijn voltijdse job als automecanicien aan fietsen.
B-Cycle kreeg meer en meer werk waardoor de combinatie met een voltijdse job te zwaar werd.
In 2010 maakt Bert zijn droom waar, hij kocht een oud frituur en nam een jaar loopbaanonderbreking om het pand helemaal te verbouwen.

Een fietsenwinkel in retro style

Bert renoveerde het pand in 2010 tot een volwaardige fietsenwinkel en ging zelf ook over het interieur. Hij richtte de fietsenwinkel volledig zelf in met gerecycleerd materiaal dat hij een tweede leven gaf. De retro style die bij B-Cycle heerst geeft warmte en authenticiteit, net als de fietsen.

Toen in 2017 door de sterke groei van B-Cycle het pand weer te klein werd, zijn ze overgegaan tot een volledig renovatie van het gebouw. In 2018 was het pand klaar met als resultaat; een fietsenwinkel met 2 verdiepingen waar iedereen nu de beste fietsbeleving kan ervaren.

Begin 2019 zijn ze, samen met een 5 andere Belgische dealers, als eerste Trek FLAGSHIP dealer geworden.
Hierdoor hebben ze het hele gamma fietsen van Trek in de winkel staan en kunnen ze jullie alles vertellen over de laatste nieuwste snufjes en de technische hoogstandjes van sterke merk Trek.

Heb je interesse in onze fietsen?

Maak een afspraak of kom langs in onze winkel.

B-Cycle

Bergveld 50
2260 Westerlo
(Zoerle-Parwijs)
Tel014 73 98 66

Openingsuren

  • Zondag en maandag:  gesloten
  • Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 10h00-12h00 en 13h00-18h00
  • Zaterdag:  10h00-16h00