Over ons

Over ons

Fietsen is onze passie

Sinds 2008 helpen Bert en zijn team u verder met fietsherstellingen, onderhoud en de aankoop van een nieuwe fiets of accessoires. Bij B-Cycle komt u terecht in een professionele fietsenwinkel pure sang. Het hartverwarmend karaktervan B-Cycle en de vakkundige service maken van B-Cycle een groot succes.

Over ons

Bert Maes uit Westerlo heeft een passie voor fietsen. Hij rijdt sinds een 15-tal jaar zelf veel met de mountainbike en racefiets, en doet vaak mee aan mtb-marathons. En vooral: hij doet al zijn herstellingen zelf.

Bert startte in 2008 B-Cycle in zijn tuinhuis als zaak in bijberoep. Hij sleutelde er na zijn voltijdse job als automecanicien aan fietsen.

B-Cycle kreeg meer en meer werk waardoor de combinatie met een voltijdse job te zwaar werd. In 2010 maakt Bert zijn droom waar. Hij kocht een oud frituur en nam een jaar loopbaanonderbreking om het pand helemaal te verbouwen.

Een fietsenwinkel in retro style

Bert renoveerde het pand in 2010 tot een volwaardige fietsenwinkel en ging zelf ook over het interieur. Hij richtte de fietsenwinkel volledig zelf in met gerecycleerd materiaal dat hij een tweede leven gaf. De retro style die bij B-Cycle heerst geeft warmte en authenticiteit, net als de fietsen.

Toen in 2017 door de sterke groei van B-Cycle het pand weer te klein werd, zijn ze overgegaan tot een volledig renovatie van het gebouw. In 2018 was het pand klaar met als resultaat; een fietsenwinkel met 2 verdiepingen waar iedereen nu de beste fietsbeleving kan ervaren.

Begin 2019 zijn ze, samen met een 5 andere Belgische dealers, als eerste Trek FLAGSHIP dealer geworden.
Hierdoor hebben ze het hele gamma fietsen van Trek in de winkel staan en kunnen ze jullie alles vertellen over de laatste nieuwste snufjes en de technische hoogstandjes van sterke merk Trek.

Ons Team

Bert is de zaakvoerder van B-Cycle. Hij staat in voor herstellingen en is een expert in het verkopen. Hij maakt ook de wielen op maat.

Joni versterkt sinds 2011 Bert bij het herstellen van fietsen.

Nele, de vrouw van Bert, kwam in 2013 bij het team. Zij helpt klanten verder in de winkel en staat in voor de verkoop.

Lennard, onze nieuwe fietsmecanicien, helpt ons sleutelen sinds begin 2019.

Onze wielerploeg: B-Cycle Team

Het B-Cycle Team werd in 2013 opgestart.

Het B-Cycle Team was in de begin jaren een mountainbikeploeg die u in actie kon zien tijdens mountainbikewedstrijden, marathons en cyclocrosswedstrijden.

Nu is het Team vooral actief als wielerploeg in racewedstrijden op de baan bij de masters, amateurs en elite zonder contract wedstrijden.

Heb je interesse in onze fietsen?

Maak een afspraak of komĀ langs in onze winkel.

B-Cycle

Lange Nieuwstraat 6
2260 Westerlo (Tongerlo)

Contactgegevens